Ce este un VPS și pentru ce se folosește? Tipărire

  • 0

VPS Starter - Webyour Idea

Un server privat virtual (VPS) este utilizat pentru găzduirea de site-uri web (comerț electronic, conținut, mass-media vizuală) și aplicații software (portaluri, extranet, soluții de colaborare, wiki, CRM). Spre deosebire de găzduirea partajată(shared), datele sunt izolate pe o mașină virtuală dedicată utilizatorului.
VPS este un compromis perfect între planurile de găzduire web și serverele fizice, combinând fiabilitatea cu performanța ridicată a unui server dedicat - dar fără dificultatea de a gestiona hardware-ul fizic al unui server.

Cine poate folosi un VPS?

Utilizarea unui VPS necesită cunoștințe de bază despre administrarea serverului. Este esențial pentru gestionarea sistemului de operare (Linux, Windows, PrestaShop sau WordPress) instalat pe aparat și pentru configurarea aplicațiilor.
Crezi că s-ar putea să ai nevoie de un VPS, dar nu ai cunoștințele tehnice necesare? Iți recomandăm să iei legătura cu unul unul dintre consultanți noștri prin aplicația de chat.

Pot găzdui mai multe site-uri web pe un VPS?

Da. Un VPS poate fi partiționat și organizat pentru a se potrivi cerințelor dvs. Aceasta înseamnă că îl puteți utiliza pentru a găzdui mai multe site-uri web sau proiecte, alocând fiecăruia un spațiu privat. Alegeți și volumul fiecărui spațiu. Pentru a simplifica modul în care faceți acest lucru, puteți instala un panou de control de găzduire web, cum ar fi Plesk sau cPanel.

Voi primi un nume de domeniu și un serviciu de e-mail inclus cu VPS-ul meu?

Nu, soluțiile WebYourIdea VPS nu includ un nume de domeniu sau un serviciu de e-mail.

Cum aleg între un VPS și un plan de găzduire web?

Utilizarea unui VPS este următorul pas logic de la utilizarea unui plan de găzduire web. Serverele private virtuale oferă o gamă mai largă de opțiuni și o mai mare flexibilitate în ceea ce privește configurația, accesul și caracteristicile (acces root, Apache PHP.init). De asemenea, puteți instala un certificat SSL și orice alt software dorit.
Cu toate acestea, am dori să subliniem importanța alegerii VPS potrivite pentru tine. Un VPS trebuie configurat într-un mod care să corespundă cerințelor aplicației tale și creșterii afacerii tale.

Care sunt avantajele unui VPS, comparativ cu un server dedicat?

Avantajul unui VPS este că nu trebuie să îți faci griji cu privire la gestionarea hardware-ului - deci nu ar trebui să monitorizezi starea hard disk-urilor, a memoriei RAM și a procesorului. Acestea sunt adaptate pentru a găzdui majoritatea tipurilor de proiecte web de dimensiuni moderate.
Îți recomandăm să utilizezi un server dedicat dacă dorești să gestionezi singur aspectele hardware, să construiești arhitecturi mai elaborate, să creezi o infrastructură care să includă o rețea privată (vRack) și să implementezi alte soluții complexe care nu sunt servicii web.
Ca regulă generală, utilizatorii cu un volum tot mai mare de activitate pe web fie se deplasează către servere dedicate, fie soluții de cloud public. Aceste servicii oferă infrastructuri mai complexe și flexibile, care se pot adapta la un nivel ridicat de creștere.

 


Răspunsul a fost util?

« înapoi